У среду, 28. априла, у 21 сат на фејсбук страници Студентског културног центра Крагујевац, биће промовисана монографија „CLIL – Амбијент и пројекат у настави српског-енглеског језика и књижевности“, аутора др Владимира Б. Перића и МА Ане Штрбац.

CLIL – Амбијент и пројекат у настави српског-енглеског језика и књижевности др Владимира Б.Перића и МА Ане Штрбац, је ретка методичка књига из области CLIL-а (Content and Language Integrated Learning). Реч је о моделу наставе који обједињује подучавање наставног предмета и страног језика, тако да се нејезички садржаји изучавају на страном језику. Суштина CLIL-а налази се у брисању граница међу предметима са циљем што успешнијег трансфера знања. CLIL-процес омогућава да учење ученицима буде интересантније, позива на истраживање, повезивање, закључивање, а то доприноси формирању трајнијег знања код ученика. Као један од видова примене политике Савета Европе о учењу страних језика, двојезична настава развија се у Србији од школске 2004/05. године.

CLIL – Амбијент и пројекат у настави српског-енглеског језика и књижевностии резултат је шестогодишње образовне праксе и сарадње две институције: Студентског културног центра Крагујевац и Музичке школе “др Милоје Милојевић” из Крагујевца. Реализацијом овог дугогодишњег пројекта остварена је врло важна интерресорна сарадња културе и образовања. Двојезични приручник представља како теоријски, тако и практичан методички путоказ наставницима језика (било матерњег било страних) као и наставницима осталих општеобразовних и стручних предмета.

Владимир Б. Перић рођен је 1976. године у Шапцу. Докторирао је 2013. године на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Саветник-спољни сарадник је Школске управе Крагујевац. Ради као професор српског језика и књижевности у Музичкој школи „др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу. Уређује часопис „Кораци“ (М53). Члан је жирија за књижевну награду „Меша Селимовић“.

Ана Штрбац, мастер професор енглеског језика, научни је и стручни преводилац за енглески језик. Дипломирала је 2004. године на Филолошком факултету у Београду.Члан је ЕЛТА удружења и Удружења научних и стручних преводилаца Србије. Уредница је културно-образовног програма СКЦ Крагујевац.

Промоцију  књиге можете да пратите путем опције live stream на фејсбук страници Студентског културног центра Крагујевац.