У емисији „СКЦ квАрт“ вечерас, 8. априла, у 21 час, на YouTube каналу Студентског културног центра Крагујевац биће приказан први део емисије о Певачкој групи „Студенац“, која ове године обележава четврт века успешног рада.

Нова у серијалу емисија СКЦ квАрт настала је поводом 25 година постојања Певачке групе Студенац и представља осврт на њен рад од самих почетака давне 1995. године све до данас. О Студенцу као о носиоцу и репрезенту нашег вокалног традиционалног наслеђа, наступима, аудио издањима, важности очувања аутентичних облика и изворности стила традиционалног певања разговарали смо са некадашњим уметничким руководиоцима групе – Драганом Милановићем, Маријом Сарић, Александром Крстић, стручним сарадником етнмузикологом – докторком Сањом Ранковић, као и актуелним уметничким руководиоцем Александром Вељовић. Такође, разговарали смо о љубави и ентузијазму као кључним за успех једне овакве групе, али и о пријатељствима и припадању.

Емисија ће бити емитована у два дела. Први део премијерно ће бити приказан вечерас у 21, на YouTube каналу СКЦ-а, док ће други део бити емитован 15. априла, у исто време на истом каналу.

Припремила: Снежана Милисављевић
Фотографија: СКЦ Крагујевац