Градска туристичка организација „Крагујевац“ ове године организује традиционални Ђурђевдански карневал у онлајн верзији, због пандемије вируса Ковид 19.

Такмичење за најлепше карневалске маске биће организовано у 3 категорије, појединачна маска, групна маска и породична маска. Заинтересовани учесници могу да доставе предлоге мејлом, од 12. до 26. априла, у виду фотографија и кратког описа, у неколико реченица и/или видео клипова. Стручни жири у којем ће и ове године бити представници Позоришта за децу и Градске туристичке организације Крагујевац изабраће најлепше карневалске маске. За победнике је обезбеђен богат, пригодан, наградни фонд.

Пријаве за избор најлепших карневалских маски заинтересовани учесници треба да пошаљу на мејл karneval2021@yahoo.com најкасније до 26. априла. Све предлоге/маске грађани ће моћи да виде на програму Телевизије Крагујевац, док ће туристичка организација, као и до сада, објављивати фотографије и информације о пријављеним учесницима, тј карневалским маскама на сајту, односно фејсбук страници.

Текст: Снежана Милисављевић

Фотографија: Јован Живановић