Овогодишњи добитник Статуете Јоаким Вујић, која се додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији, је професор и редитељ Светозар Рапајић. Одлуку о додели једног од најзначајнијих признања у области позоришне уметности у нашој земљи донео је жири у саставу: Анђелка Николић, редитељка и председница жирија, Миланка Берберовић, костимографкиња и прошлогодишњи лауреат, Јелена Јањатовић, костимографкиња, Нада Јуришић и Исидора Рајковић, глумице и Милош Крстовић, глумац и директор Књажевско – српског театра.

Прстен са ликом Јоакима Вујића за изузетан допринос развоју Књажевско-српског театра и афирмацији његовог угледа у земљи и иностранству додељује се редитељки Анђелки Николић. Режијом представе „Негри или љубов ко сочеловеком својим“ на веома оригиналан начин вратила је на крагујевачку сцену оца српског театра Јоакима Вујића. „Негри“ су обележили протекли период учешћем на бројним фестивалима, наградама и посебно вишеструким тријумфом на Сусретима „Јоаким Вујић“.

Годишња награда Театра додељује се глумцу Чедомиру Штајну. Присутан на даскама Књажевско-српског театра више од једне деценије, последњих неколико сезона остварио је више запажених улога у различитим жанровима и ауторско – редитељским приступима, по правилу потврђујући припадност колективном духу и исказујући изузетну посвећеност и изванредан тимски рад.

Годишње награде Театра за изузетну посвећеност послу и постигнуте резултате у протеклој години додељују се Милораду Максимовићу и Бобану Урошевићу.

Статуета  Јоаким Вујић, Прстен са ликом Јоакима Вујића и годишње награде Театра биће свечано уручене 15. фебруара, на Сретење Господње, када крагујевачко позориште обележава 186 година од свог оснивања. Исте вечери у 19 часова биће премијерно изведена представа „Генерали или сродство по оружју“ по тексту Борислава Пекића у режији Марка Мисираче.