У понедељак, 1. фебруара, у 18 сати, у Дому омладине Kрагујевац, биће отворена изложба фотографија Зорана Лазаревића Лакија под називом “Време кад је стао град”.

Изложба приказује Крагујевац за време ванредног стања током пандемије Covid-19. Фотографије су настале 27. априла и 1. маја 2020. године, уз помоћ DSLR апарата и дрона, техником мануелне експозиције.

Колекција фотографија показује да и у 21. веку све може да стане сем времена, а самим тим и опомиње да се треба лепше и пријатније опходити према природи, граду и људима око себе.

На фотографијама су приказане знаменитије локације града. Неке од њих делују сабласно, са пустим улицама и трговима, само пар минута пре кише и олује, а на неким фотографијама су представљене лепоте природе и места у граду где се радо окупљају људи ради одмора и дружења.

Подсећамо да је Лакијева колекција фотографија „Време кад је стао град” освојила прву награду на тринаестој Изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац  2020“, у категорији Туристичка фотографија – Колекција туристичких фотографија.

Приредио: ГТО “Крагујевац”

Фото: Зоран Лаки Лазаревић