Нови сервис доступан туристима на територији Шумадије и Поморавља, па тако и Крагујевца, јесте апликација за мобилне уређаје “Срце Србије”. На њој се може наћи комплетна туристичка понуда региона и града, у двојезичној енглеско/српско варијанти.

Врло прегледна и једноставна за употребу, уз помоћ google мапе туристе води до саме локације и пружа основне информације и контакте објеката за смештај, ресторана, винарија, дестилерија и произвођача домаће хране. Такође су доступне информацијео различитим културним садржајима и природним лепотама Шумадије и Поморавља.

Апликација за андроид уређаје се може преузети  на Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=motovate.visitsumadija, а ускоро ће бити доступна и верзија за IOS. Коришћење апликације је бесплатно, како за туристе, тако и за понуђаче различитих врста туристичких производа и услуга.

“Срце Србије” апликацију је израдила Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у оквиру међународног пројекта “Пет чула”. Ово је прва апликација ове врсте која обухвата регион Шумадије и Поморавља и део је ширег програма који Регионална агенција спроводи на овој територији већ неколико година у циљу формирања и промоције обједињене регионалне туристичке понуде.

Корисницима су тренутно доступне информације о неколико стотина понуђача са простора региона,  а Регионална агенција позива све заинтересоване представнике туристичко-угоститељске делатности да доставе своју понуду на e-mail adresu: officekg@redasp .

Приредила: Емина Драмлић