Завод за заштиту споменика културе Крагујевац је и ове године један од организатора “Европске Ноћи истраживача”, која ће бити одржана 27. новембра. У сарадњи са Центром за образовање Крагујевац и бројним другим институцијама и организацијама из Крагујевца и околине Завод и ове године припрема богат програм.

За разлику од ранијих година, а услед актуелне епидемиолошке ситуације, програм ће свим заинтересованим учесницима бити доступан преко сајта Ноћи истраживача и YouTube канала “Ноћ истраживача 2020 Крагујевац“, а у периоду од 11 до 19 часова, планирано је live укључивање научника који су за ову прилику припремили богат садржај.

Оно што очекује посетиоце јесте велики број експеримената, научно-популаризованих предавања, активности за децу, научних квизова, игара, и других програма које и ове године организују : Институти за физику, хемију, биологију и математику са информатиком Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Завод за заштиту споменика културе Културе, Позориште за децу Крагујевац, Музеј Horreum Margi – Равно из Ћуприје и многи други.

Програм:

Дигиталне технологије – „топло хладно“ и „стоји право” – 11:00 – Факултет инжењерских наука

Заволи физику кроз огледе – 12:00 – Институт за Физику, ПМФ

Заниматика – 13:00 – Институт за математику и информатику, ПМФ

Занимљивости из света биологије – 14:00 – Институт за биологију и екологију

Хемија, наука која нас окружује – 15:00 – Институт за хемију, ПМФ

Разговор са научником – 16:00 – Научни клуб Крагујевац

Мултиоригинална радионица – 17:30 – Музеј Horreum Margi – Равно Ћуприја

Дизајн концепт бицикала – 18:00 – Музеј бицикала и поп културе „20 Cola“

*Кликом на наслове прочитајте опширније о свакој радионици.

Приредио: ГТО „Крагујевац“