Премијером представе „Бамби“, у среду, 18. новембра, у 18 часова, званично ће почети 22. Међународни луткарски фестивал „Златна искра“ у Позоришту за децу Крагујевац. Представа „Бамби“ биће претпремијерно изведена данас, у 18 сати.

Представу „Бамби“ режирао је Јакуб Максимов, по мотивама истоимене бајке Феликса Салтена. Дизајн сценографије, костима, лутака, као и израду лутака, потписује је Олга Зиебинска, а музику Лазар Новков. У представи играју: Милош Миловановић, Дарија Вулић, Миломир Ракић, Владимир Ђоковић, Љубица Радомировић и Марко Ђурић.

Фестивал отвара представа домаћина, док ће се наредна два фестивалска дана на репертоару наћи представе „Негде другде“, Лутковног гледалишча из Љубљане, „Чаробњак боја“, Лутковног гледалишча из Марибора, „Префаб“, Мир. Театра и компаније Плата из Прага, „Бајка о изгубљеном времену“, Позоришта лутака из Мостара, „На вуковом трагу“ Позоришта младих из Новог Сада.

У оквиру пратећег програма фестивала биће изведена представа „Тихи дечак“, Позоришта за децу из Крагујевца. Због примене хигијенско-епидемиолошких мера, односно обавезног ношења маски и поштовања физичке дистанце између посетилаца и извођача, места у сали неће бити нумерисана.

Приредио: ГТО „Крагујевац“

Фото: Лаки Лазаревић