Нови садржаји у комплексу Рапид Божовић

Спортски центар „Рапид Божовић“ у крагујевачким Шумарицама обогатиће тренутну понуду новим садржајима за децу нижег узраста. До краја августа биће постављене нове кућице, прави мали замкови, пењалице, и други пратећи мобилијар. Тако ће у овом комплексу најмлађим посетиоцима бити на располагању око 600 м/2 опремљених различитим садржајима, лавиринтом, тобоганима, клацкалицама, љуљашкама, мозагалицом, а ту су и „традиционални“ реквизити, лопте, ластиш и кликери. У последње време све интересантнији су и забавни садржаји у дечјим играоницама, тако да ових летњих дана са терена одјекује дечја граја, углавном у поподневним сатима.
Малишани могу да користе и терен за одбојку и фудбал на песку, стандардних диманзија, који је на располагању и одраслима. Такође, ту су и терени за фудбал прекривени вештачком травом, димензија 40 x 20 метара, један на отвореном и један у балон сали. Ове спортске терене могу да користе све генерације, од 13 до 60 година.

Радно време Спортског центра „Рапид Божовић“ је од 9 до 23 сата. Коришћење мобилијара и реквизита за децу се не наплаћује. Закуп терена за одбојку на песку кошта 1.000 динара за 2 сата, док за закуп фудбалског терена на отвореном и у балон сати треба издвојити 3.000 динара за сат времена. Уколико желите да се опробате у игрању фудбала на песку за сат времена треба да платите 500 динара.
У играоницама и на теренима Спортског центра Рапид Божовић има места за око 200 малишана. Истовремено, овај објекат нуди различито опремљене угоститељске садржаје за око 240 посетилаца.
Пажњу гостију, посебно љубитеља четвороточкаша, привлачи малени ламбурџини, паркиран у сред једне од летњих башти. Направио га је син власника овог познатог бренда, како би његови баба и деда имали прикладно возило за одлазак на пијац у малом италијанском месту у којем су живели. Направљено је укупно 100 оваквих аутомобила, за мештане. Један је „дошао“ посед Пожаревљанина који је живео у том италијанском градићу и он га је довезао у Србију. Божовићи су га откупили и сада је у њиховом дворишту. Знатижељни посетиоци могу да сазнају има 500 кубика, „иде“ на дизел и „развија“ 80 км/сат. Иначе, мењач се креће само у два правца, можете да га убаците у прву и у рикверц…
И причу о Спортском центру Рапид Божовић не можемо да завршимо, а да не поменемо Клизалиште… Од отварања, 2018. године, у овој оази мира и тишине, окруженој шумом, највећи хит било је Клизалиште са којег су лопови после отварања однели 30 пари и једну распарну клизаљку… Брука је пукла и даље од Крагујевца.

У Спортском центру Рапид Божовић не планирају поновно отварање Клизалишта.
Али, зато ће се трудити да у Шумарицама, на само 2-3 км од центра града, најмлађим Крагујевчанима обезбеде услове за бављење спортом и за забаву. Спорт и рекреацију утичу на начин живота и васпитавање младих генерација. Да се Клизалиште не понови.
Спортски центар Рапид Божовић налази се преко пута хотела Шумарице. Адреса је Ловачка бб, Крагујевац.

Текст: Снежана Милисављевић
Фотограф: Зоран Лазаревић Лаки