Најављен 15. Јоакимфест

Од 8. до 13. октобра 2020. године, у Књажевско-српском театру, биће одржан 15. Јоакимфест, под слоганом „Позориште у изолованом друштву“.
На репертоару ће бити шест представа, четири иностране и две домаће, које тематизују живот у изолованом друштву. У читавом низу структуралних промена које је у последње две године иницирао уметнички директор и селектор Слободан Савић, најновија је да фестивал од ове године мења име у Јоакимфест (раније Јоаким Интер Фест). Као и прошле године, Савић остаје привржен евро-регионалном концепту и представама модерног, савременог позоришног сензибилитета и рецентног позоришног израза, подједнако на плану естетике и тематике.
На репертоару ће се наћи представе Ибзенова „Луткина кућа“, у режији Ботона Нађа и извођењу Државног мађарског позоришта из Клужа – Румунијa, “Зашто је полудео господин Р“ Р.В. Фасбиндер, у извођењу Југословенског драмског позоришта, у режија Бобе Јелчића, „Филоктетова рана“ по комаду Хајнера Милера, у режији Бориса Крастева, Позоришта из Софије. „Заправо прелепо је“ назив је представе коју ће извести Немачко државно позориште из Темишвара, „Густав је крив за све“ представа коју је потписао Кокан Младеновић користећи као мотив цртани филм „Густав“ у извођењу позоришта Костолањи Деже из Суботице и Орвелова „Животињска фарма“ у извођењу Народног позоришта из Струмице и режији Љупча Георгијевског.
Приредио: ГТО „Крагујевац“