Фестивал дечјег књижевног стваралаштва

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Фестивал дечјег књижевног стваралаштва

September 18 @ 12:30 pm 6:00 pm

„Пети међународни фестивал дечјег књижевног стваралаштва“ под називом „Желим да будем дете-2023“ биће организован у Крагујевцу у понедељак, 18. септембра 2023. године, на неколико локација. Књижевне радионице које ће водити дечји писци биће организоване од 12.30 у основним школама „Милутин и Драгиња Тодоровић“, „Трећи крагујевачки батаљон“, „Драгиша Михаиловић“, „19. октобар“ и у Центру за рехабилитацију особа са инвалидетом „Искра“. У исто време, на Тргу код крста, у понедељак 18. септембра у 12.30 часова, биће организован јавни час читања.

У оквиру Програма Петог међународног фестивала дечјег књижевног стваралаштва у 13.30 у Првој крагујевачкој гимназији проф др Жељко Младеновић одржаће предавање на тему „Од таблета до таблете“. У Позоришту за децу и младе глумац Милош Паовић извешће монодраму „Аутобиографија“ Бранислава Нушића у 16.30. На догађајима у Првој гимназији и у Позоришту за децу биће организовано прикупљање хуманитарне помоћи за лечење Неде Кујунџић.

Фестивал се завршава доделом награда учесницима литерарног конкурса у Позоришту за децу и младе у 17.15 часова..

Организатор Петог међународног фестивала дечјег књижевног стваралаштва је Удружење грађана „Где су књиге нема бриге“, а покровитељи су Министарство културе и Град Крагујевац.

Текст: Снежана Милисављевић
Плакат: Удружење „Где су књиге нема бриге“

Go to Top