Страгарачко посело на Шумадијским данима шљиве

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Страгарачко посело на Шумадијским данима шљиве

July 30 @ 6:00 pm 8:00 pm

Богат програм манифестације Шумадијски дани шљиве биће употпуњен Стргарачким поселом у суботу, 30. јула у 18 часова.

На великој бини код Ловачког дома биће одржан Сабор српске традиције под називом Зарудела шљива ранка. Током једноипочасовног програма наступиће Културно-уметничко друштво Дукати из Крагујевца и КУД Дукат из Симићева, из околине Пожаревца. Они ће извести кореографије из различитих крајева Србије, Шумадије, Груже, Левча, Војводине, игре из Влашког краја итд. Представиће се и вокални солисти и група певача, као и солисти на фрули. Међу извођачима су најмлађи фолклораши узраста од 7 година, али и ветерани.

За добро расположење на Страгарачком поселу, код Ловачког дома, побринуће се и воћари из Маслошева и Страгара који организују печење ракије у казану, али и дегустацију. Истовремено, ловци из Страгара, Крагујевца и Тополе ће у 30 котлића припремати гулаш од раних јутарњих сати а послужење је планирано у вечерњим сатима, на поселу. Организатори Гулашијаде је Ловачко удружење Сребрница.     

Надалеко позната крагујевачка кафана, Библиотека код Милутина, за посетиоце и госте манифестације припрема вола на ражњу чија је дегустација такође планирана у оквиру Страгарачког посела. Истовремено, током сва три дана манифестације, у петак од 15 часова и у суботу и недељу од 10 сати, гости ће моћи да дегустирају специјалитете традиционалне српске кухиње испод шатора код Ловачког дома, које припрема Библиотека код Милутина.

Уз фијакеријаду и вечерњи концерт Снежане Ђуришић у 21 час, завршава се други дан манифестације Шумадијски дани шљиве.

Текст: Снежана Милисављевић
Плакат: Марија Поповић       

Go to Top