Loading Events

« All Events

This event has passed.

Пројекција филмa „Тамна бајка“ у СКЦ-у

27 јула @ 9:00 pm 11:00 pm

На Летњој сцени Студентског културног центра Крагујевац, у уторак, 2. јула, у 21 час, биће приказан филм Тамна бајка. Ову драму режирали су Damiano D’Innocenzo и Fabio D’Innocenzo. Филм је сниман у Италији и Швајцарској.

Летња жега пржи квартове у предграђу Рима. У ваздуху се осећа некаква мистреиозна нелагодност која може да експлодира у сваком моменту. Многе од породица које овде станују, пре свега родитељи, су стално фрустрирани што не потичу из бољих делова града. А живот и срећа средње класе којем су се надали, некако им увек за длаку измиче испред њихових руку. Међутим, прави протагонисти овог мистериозног таласа који цео крај гура ка катарзи су њихова деца.

Овај суптилни и истовремено дивљи и запањујуће зрео филм открива бес који као генерацијско наслеђе пасивно просијава из одлично представљених веза и догађаја. Наратор нас слатко и саркастично води кроз своју тамну бајку, причу о мушкарцима и женама који страхују да ће се њихови снови и надања и све што су градили у животу можда урушити.

Ово филмско остварење награђено је Сребрним медведом за најбољи сценарио на Берлиналу!

Припремила: Снежана Милисављевић
плакат: СКЦ Крагујевац

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top