Промоција књиге „Српски санитет и епидемијске прилике током ратних година 1912-1918“

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Промоција књиге „Српски санитет и епидемијске прилике током ратних година 1912-1918“

February 22 @ 8:00 pm 9:00 pm

У четвртак, 22. фебруара, у 20 часова, у Контакт галерији Студентског културног центра Крагујевац, професор др Владимир Кривошејев представиће књигу „Српски санитет и епидемијске прилике током ратних година 1912-1918“.

Циљ овог истраживања је био да се, колико то расположива литература и досадашње истраживање допушта, укаже на размере смртних последица епидемија разних болести које су се јављале током ратних година, издваја аутор.

Наслови који пружају увид у, до сада, непубликоване податке о епидемијама у Србији током ратних година и о којима ће аутор говорити на промоцији, јесу „Епидемије у Србији током ратних година 1912-1918“, „Епидемија шпанске грознице у Србији 1918-1919“ и „Др Милан Пецић, аутобиографија најстаријег пуковника српског санитета“.

На трибини учествују аутор књиге проф. др Владимир Кривошејев, историчар, културолог и музејски саветник Народног музеја Ваљево, Ненад Ђорђевић и уредница образовног програма СКЦ, Ана Штрбац. У организацији издавачке куће „Прометеј“, трибина ће имати и промотивно-продајну улогу, где ће сви заинтересовани имати прилику да купе ово интересантно историјско штиво.

Припремила: Лидија Коларевић

Инфо и плакат: СКЦ Крагујевац

Go to Top