„Мадам Батерфлај“ у Крагујевцу

Loading Events

« All Events

This event has passed.

„Мадам Батерфлај“ у Крагујевцу

July 3 @ 8:30 pm 10:00 pm

Музички центар Крагујевац, у сарадњи са Италијанским центром за културу и са Народним музејом Шумадије организује камерну оперу „Мадам Батерфлај”. Опера ће бити изведена на платоу испред Амиџиног конака у среду, 3. јула, од 20.30 часова.

Опера „Мадам Батерфлај” Ђакомо Пучинија и после више од 100 година фасцинира и привлачи публику причом која се дешава у Јапану почетком 20. века.

Поручник америчке морнарице Пинкертон одлучује да се ожени петнаестогодишњом гејшом Ћо-Ћо-Сан, коју су пријатељи звали Батерфлај. Амерички конзул Шарплес упозорава Пинкертона да такав потез може лоше да се заврши.

Ћо-Ћо-Сан је искрено заљубљена и тајно прелази у хришћанство. То открива њен ујак, свештеник Бонза, који је проклиње и нагло прекида венчање. Пинкертон се на то разбесни и све избацује из куће. Уплакана Ћо-Ћо-Сан налази утеху у његовом загрљају. После венчања, Пинкертон одлази на путовање. Ћо-Ћо-Сан, напуштена од свих, живи са сином и служавком Сузуки, док чека Пинкертона три године.

У опери ће играти Ева Корбета, сопран, као Ћо-Ћо-Сан, Вишња Радосав, мецосопран, као Сузуки, служавка, Дејан Максимовић, тенор, као Пинкертон, Филипо Ротондо, баритон, као Шарплес. Миломир Ракић је наратор, уз пратњу Страхиње Ђокића на клавиру.

Ана Колбјанова потписује сценографију, Александра Јаблановић шминку, док је Габријеле Рибис уметнички директор. Оперу је режирао Филипо Ротондо.

Улаз је слободан.

Go to Top