Водичка тура – посета манастиру Денковац

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Водичка тура – посета манастиру Денковац

June 23 @ 9:30 am 1:30 pm

Градска туристичка организација „Крагујевац“ организује бесплатну водичку туру у недељу, 23. јуна. Планиран је панорамски обилазак града, уз причу локалног водича о најзначајнијим знаменитостима у граду, његовој историји, култури и традицији. Потом ће аутобус кренути пут манастира Денковац, посвећеном Успењу Пресвете Богородице. Путници ће имати прилику да се упознају са историјом овог манастира који се налази у селу Велике Пчелице у долини Дуленске реке. Време настанка манастира није познато, а према народном предању то је било у време краља Драгутина (крај 13-ог и почетак 14-ог века). После посете манастиру Денковац планиран је одлазак на Тројички сабор који се одржава у порти цркве Светог Теодора Тирона у Велики Пчелицама. На сабору ће бити присутни произвођачи предмета домаће радиности и зимнице, планиран је Коњички вишебој и програм у којем учествују деца из сеоске школе и КУД „Дукати“.

Полазак је планиран у 9.30 испред Скупштине града а повратак у 13.30. У манастиру и на сабору планирамо је једночасовно задржавање.

Заинтересовани грађани могу да се пријаве за бесплатну водичку туру телефоном, на број (034) 335-302 или мејлом на адресу tic@gtokg.org.rs

Текст и фотографија: Снежана Милисављевић

Go to Top