Јединствена манифестација и карневалска свечаност, 55. Празник мимозе, биће одржанa од 15. фебруара до 3. марта.

И ове године Празник мимозе доноси забаву и дружење, уз преко 50 музичких, гастро, културних, дечијих и спортских програма, уз концерте регионалних звезда Халида Бешлића, Светлане Цеце Ражнатовић, Прљавог казалишта Индире Левак (Colonia), као и бендова Тешка индустрија, Трио гушти, Инспирација, Тап 011 и домаћих састава.

Овогодишњи Празник мимозе обележиће традиционалне свечаности попут најпопуларнијег догађаја – Бербе мимозa дуж херцегновске ривијере уз пржену рибу и вино, 7. Међународног карневала уз учешће неколико десетина карневалских група из региона и Европе, тродневне изложбе цвећа и салона вина. И ове године биће организоване атрактивне спортске манифестације попут трке карића, турнира у пицигину, али и бришкули и трешети, а све то уз мажореткиње, Градску музику и тромбонисте. Традиционално, Новљани организују и маскенбал за децу и одрасле, овог пута и на отвореном.

Свечано отварање у петак, 16. фебруара , почеће празничном поворком Градске музике и Мјесне музике Ђеновић, мажореткиња и тромбониста улицама Херцег Новог до платоа у Игалу где ће кључеви града бити уручени Капу Мимозиног карневала. Атмосферу ће угрејати бенд „Тешка индустрија“ од 18.30, док ће концерт Халида Бешлића почети у 21.30 часова.

Парк Бока биће и током 55. Празника мимозе место дружења, забаве, добре музике. Уз клизалиште, од 14. фебруара, биће у функцији и велики ледени тобоган за најмлађе посетиоце, богат забавни програм уз аниматоре и тематске вечери.

Дух Медитерана и мимозе преноси се у Београд, у среду, 17. јануара, када је планиран свечани дефиле мажореткиња, Градске музике и тромбониста Кнез Михаиловом улицом до Трга Републике где ће бити уприличен официјелни и забавни програм од 18 часова.

Други викенд највеће журке на Јадрану, уз бројне програме обећава добру забаву уз концерт Светлане Цеце Ражнатовић, у суботу, 24. фебруара. У завршници  Празника мимозе посетиоце очекује Међународни карневал, суђење Карневалу и још један спектакуларан концерт крај мора уз Прљаво казалиште.

Организатори 55. Прзаника мимозе су општина Херцег Нови, Јавна установа културе „Херцег фест“ и Туристичка организација Херцег Нови, уз бројне спонзоре и пријатеље.

Осим на бројним догађајима у региону, Новљани су промовисали Празник мимозе и у Крагујевцу, крајем новембра, на Међународном сајму туризма, који организују Шумадија сајам и Градска туристичка организација „Крагујевац“.

Припремила: Снежана Милисављевић
Инфо и фотографије: Туристичка организација Херцег Нови